Nieuw persgereedschap bij ETS

ETSETS in België is een producent van o.a. verzonken stalen geveldragers. Van oudsher was men gewend alle benodigde bewerkingen aan dit product handmatig uit te voeren, echter door de toenemende productievraag was het automatiseren van de productie meer een vanzelfsprekendheid dan een keuze. Binnen het bedrijf was reeds een productielijn met een voor dit doel geschikte excenterpers aanwezig. In een eindproduct vinden de volgende bewerkingen plaats: het ponsen van gaten, het printen van een barcode en het knippen van de gewenste eind vorm. Naast de gebruikelijke servobesturing op de bandaanvoer van de pers, is het nieuwe speciaal voor ETS ontwikkelde persgereedschap voorzien van diverse servo aandrijvingen waarmee in elke stap flexibel en onafhankelijk op elke gewenste bandpositie de benodigde gaten patronen geponst kunnen worden.

Met name de knipper in dit gereedschap is uniek: dit nieuwe roterende mes is voorzien van 2 servo verstellingen, waardoor deze in één of meer stappen de gewenste eind vorm kan knippen.

Om de orderflow naar de pers te automatiseren is deze voorzien van Profin PPS®. Deze door Eltra Engineering ontwikkelde software zorgt ervoor dat de door het ERP gegenereerde XML files automatisch worden ingelezen en worden omgezet naar machine instructies. Profin is hierbij de spil in de informatie voorziening, elk product is namelijk per stuk samengevat in één XML bericht. Door de continu flow aan XML berichten van en naar management software kan elk product uniek zijn qua bewerkingen en is op elk willekeurig moment real time informatie over de productie voortgang beschikbaar. Naast Profin is deze persbesturing ook voorzien van onze geavanceerde “press control” software. Deze bewaakt automatisch de schakeltijden van de kambesturingen en doorvoerlengte, hiermee kan de operator eenvoudig de meest optimale pershoeken en voorgestelde perssnelheid instellen. Door deze intelligentie, kan men met een eenvoudige pers toch uiterst flexibel te produceren!


Delen: